Ben jij gek op alles wat met cijfers te maken heeft? Dan is een vacature assistent controller echt iets voor jou! De voornaamste taak van een controller, is het adviseren en ook duidelijk in kaart brengen van de financiële situatie. Eventuele risico’s dienen te worden gerapporteerd aan het management en ook dien je ervoor te zorgen dat de liquiditeit wordt bewaakt. Kortom, een ontzettend belangrijke functie dus binnen een bedrijf. Niet voor niets is daarom de kans op een baan ontzettend groot. Er staan tegenwoordig meerdere vacature assistent controller online, echter is de response minimaal. Dat kan er natuurlijk mee te maken hebben dat veel mensen het niet leuk vinden om te doen, maar ook kan het zijn dat de mensen natuurlijk nu gewoon goed op hun plek zitten. Doordat er tal van reden zijn te bedenken, is het lastig de vinger op de zere plek te leggen. Mede daarom willen we je een aantal redenen geven, waarom het werken als controller zo leuk is!

Wat doet een controller

Heb jij een vacature assistent controller gezien, maar vraag jij je af wat zo’n iemand nu de hele dag doet? Dan is het goed om even goed op te letten. Een assistent controller heeft namelijk een aantal essentiële taken. Welke dit zijn, vertellen we je hier. Wel is het goed om te weten, dat in de kern de taken hetzelfde zijn, maar het heel goed kan zijn dat de neventaken per bedrijf verschillen. Om je toch een beetje een idee te geven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Rapportages

Als controller doe je niets anders dan het monitoren van cijfertjes. Die cijfertjes dienen vervolgens te worden verwerkt in een rapportage, waarna het zaak is dat deze worden gepresenteerd of voorgelegd aan het management of zelfs directie. Dat betekent rapportages van zaken zoals een winst- en verliesrekening, maar ook begrotingen, jaarrekeningen en alle andere zaken die te maken hebben met geld. Je kunt je dus wel voorstellen, dat jij een belangrijke functie bekleed binnen het bedrijf.

Budgetten vaststellen

Als controller weet je natuurlijk als geen ander hoe de financiële situatie van je bedrijf ervoor staat. Het maken van budgetten is dan ook voor jou geen enkel probleem en zelfs noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alles goed blijft gaan. Het kan namelijk heel goed zijn, dat de directie een bepaalde uitgave wil doen, die eigenlijk helemaal niet verantwoord is. Dan is het aan jou de taak om hiertegen te ageren, uiteraard wel met goede argumenten.

Is het iets voor jou?

Op de vraag of deze functie iets voor jou is, kun je natuurlijk alleen zelf antwoord op geven. Wel is het goed om te weten dat er naast deze functie natuurlijk tal van soortgelijke functies zijn, die misschien iets minder zwaar zijn. Op https://www.wr.nl/ heb je een compleet overzicht van allerlei verschillende vacatures die momenteel open staan. Neem dus gerust eens een kijkje en wellicht zit er wel iets voor je tussen wat je aanspreekt.