Niet alle mensen in deze wereld zijn te vertrouwen. Er zitten namelijk altijd wel rotte appels tussen. Als je een eigen bedrijf hebt en daarom op zoek bent naar personeel, dan zal je voorzichtig moeten zijn in het aannemen van nieuw personeel. Het is namelijk vervelend om de verkeerde mensen aan te nemen. Om te voorkomen dat je verkeerd personeel aanneemt, heb je de mogelijkheid om te kijken voor het screenen voor je personeel. Doordat je nieuw personeel screent, weet je zeker dat je het juiste personeel aanneemt.

Screening uitvoeren bij een nieuwe werknemer 

Als je een nieuwe werknemer wilt aannemen om te werken binnen het bedrijf, dan is het van belang dat je zoekt naar een goede werknemer. Doordat je kijkt voor een goede werknemer, zal je zeker weten dat je het juiste personeel aanneemt. Om te voorkomen dat je het verkeerde personeel aanneemt, heb je de mogelijkheid om een screening uit te voeren bij een nieuwe werknemer. Een screening nieuwe werknemer zal ervoor zorgen dat je enkel het juiste personeel zult aannemen. Wanneer je eenmaal het juiste personeel hebt gevonden, dan kun je langzaam een goed team opbouwen. Dit betekent dan ook dat je optimaal kunt genieten van een fijn team. 

Wat kun je met een screening?

Met een screening kun je er achter komen wat de sollicitant heeft gedaan in het verleden. Dit kan bijvoorbeeld gaat om fraude of andere illegale dingen die geregistreerd zijn. Een screening wordt ook wel een Signum-Interfocus genoemd. Hiermee kun je alles op laten sporen wat de nieuwe sollicitant heeft gedaan. Natuurlijk zitten er een aantal regels aan vast. Je kunt namelijk niet te veel privacygevoelige informatie over de nieuwe sollicitanten weten. Daarom is het van belang om goed op te letten zodat je je wel altijd aan de wet houdt.

Wat als een screening niet goed werkt?

Een screening zal altijd via een professioneel bedrijf gaan. Hierdoor weet je zeker dat de screening werkt en dat je zeker kunt weten of je het personeel aan wilt nemen of niet. Als je eenmaal het juiste personeel hebt gevonden, dan kun je een erg fijn team gaan opbouwen. Om ervoor te zorgen dat je het juiste personeel vindt, zal je moeten kijken voor een screening. De screening zal er namelijk voor zorgen dat je geen problemen krijgt met het personeel. Na de screening heb je ook direct meer vertrouwen in je nieuwe personeel. Dit betekent dan ook direct dat je optimaal kunt genieten van het nieuwe personeel.

Is een screening uitvoeren legaal?

Het uitvoeren van een employment screening is zeker legaal. Wel zal je de screening moeten laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Alle mogelijk zaken die de sollicitant heeft meegemaakt of heeft gedaan, komen tevoorschijn tijdens de screening. De keuze aan jou is dan of jij het personeel aan wilt nemen of juist niet. Vaak schrikt het personeel wel af als je het verkeerde personeel aanneemt. Hierom is het erg handig om te kijken of je het personeel wel echt wilt aannemen of juist niet.