Als ondernemer ben je altijd verplicht om je salarisadministratie bij te houden. Of het nu gaat om 2 man personeel of om 50, zonder de juiste administratie heb je weinig overzicht in je bedrijf. Het is vaak een tijdrovende klus en daarom wordt er vaak voor gekozen om dit uit te besteden. Het is namelijk een maandelijks terugkerende taak waar je elke keer opnieuw tijd voor vrij moet maken. We snappen dat je je liever focust op de leuke werkzaamheden binnen je bedrijf en daarom is het uitbesteden de ideale oplossing. Lees hieronder de voordelen van het uitbesteden. 

Ingewikkelde materie

Niet alleen is de salarisadministratie tijdrovend, maar het vereist ook veel vakkennis want deze administratie op zich is al een complexe materie. Moet je dan bedenken dat je dit elke maand opnieuw moet uitvoeren. Je moet bijvoorbeeld weten hoe je bruto- en nettoloon berekeningen maakt, een jaaropgaven opstelt aan loonheffingen indient. Je kunt er daarom ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een accountant of een gespecialiseerd kantoor. Zo kun je deze tijd die je weer bespaard focussen op activiteiten die wel het geld opleveren. Ideaal! 

Wanneer interessant? 

Nu vraag je je natuurlijk af, wanneer dit baat zal hebben in je bedrijf. Het uitbesteden van je salarisadministratie is interessant als je bedrijf tussen de 10 en 50 werknemers bestaat. Als je bedrijf kleiner is dan 10 medewerkers, zijn de kosten relatief te hoog om een externe partij in te huren. Dit komt omdat deze kantoren vaak geld berekenen voor hun diensten, ongeacht het daadwerkelijke aantal medewerkers. Vaak hebben middelgrote bedrijven (50 of meer werknemers) een eigen salarisadministrateur of zelfs een eigen afdeling van salarisadministratie, dus vandaar dat deze groep niet wordt meegenomen. Het Salaris Kantoor helpt je graag om het uitbesteden van je salarisadministratie zo makkelijk mogelijk te maken. 

Kostenbesparing

Of je met uitbesteden op je kosten kunt besparen? Vaak is het uitbesteden duurder dan dat je zelf de salarisadministratie uitvoert. Je betaalt vaak eenmalig een softwarepakket en jaarlijks voor de licenties, maar let op: er zijn ook veel verborgen kosten want je kunt de tijd die je er zelf aan kwijt bent niet besteden aan de activiteiten die daadwerkelijk het geld opleveren. Mocht je fouten in je administratie zou dit ook voor problemen kunnen zorgen, wat je bij het uitbesteden weer voorkomt. Kortom: Of het goedkoper is, laten we even het in het midden maar verstandiger is het wel. Zeker als je hier niet de kennis over hebt, is het uitbesteden in alle opzichten voordeliger. De keuze is aan jou!