Sommige scholen hebben huisdieren in de klas. Het verzorgen van huisdieren zou het leerproces stimuleren. De voorbeelden van huisdieren in de klas zijn een puppy, hamster of kat. Het huisdier in de klas kan een functioneel leermiddel zijn. Voordat leraren zich echter met de dieren in de klas verbinden, moeten ze verschillende factoren in overweging nemen. Eerst moet de leraar controleren of er allergieën zijn bij de leerlingen. Ook is het essentieel om na te denken over huisvesting, voeding en medische zaken. Zorg er vervolgens voor dat je het juiste huisdier selecteert op basis van de leeftijd van de leerlingen en het curriculum. Hier zijn enkele redenen waarom huisdieren goed zijn voor het leerproces.

Een huisdier kan de klas ervaring verrijken

Sommige leerlingen hebben mogelijk geen huisdieren in huis. Wanneer je een kitten of andere huisdieren in de klas ter beschikking stelt, kunnen de leerlingen met de huisdieren omgaan. Op deze manier kunnen ze hun ervaring intensiveren. Het verzorgen van huisdieren kan het verantwoordelijkheidsgevoel verbeteren. De leerlingen kunnen leren hoe ze ze moeten voeren en ermee kunnen spelen. De leerlingen kunnen ook het gedrag van de dieren leren. Sommige onderzoeken stellen dat de aanwezigheid van huisdieren de spanning in de klas kan verminderen. Als gevolg hiervan kunnen kinderen ontspannen zijn in het onderwijsleerproces.

Verantwoordelijkheid bijbrengen

Een andere reden voor het hebben van een huisdier in de klas is om de leerlingen verantwoordelijkheid bij te brengen. Ze kunnen leren om aan de behoeften van de huisdieren te voldoen. Ze kunnen bijvoorbeeld de waterfles voor de hamster vullen. Ze kunnen ook het konijn of kitten voeren. Het is goed om de leerlingen te leren hoe ze goed voor de dieren moeten zorgen. Natuurlijk moet de leraar altijd toezicht houden op de activiteiten van de leerlingen. Bovendien kan het hebben van een huisdier in de klas de sociale vaardigheden van de kinderen verbeteren. De huisdieren in de klas kunnen de leerlingen enthousiaster maken voor de les. Het is ook goed voor het moreel. Het is omdat de leerlingen namelijk een goede relatie kunnen hebben met het dier en hun vrienden.