Het afsluiten van een lening is spannend, zeker wanneer je dit voor het eerst doet. Er komt een hoop bij kijken en je bent er vervolgens ook niet zomaar van af. Je moet om die reden dus aan een hoop dingen denken voordat je een lening afsluit.

De rente

Een belangrijke factor die je mee moet nemen tijdens de overweging om een lening af te sluiten, is de rente. Het kan oplopen tot honderden euro’s die je extra betaald, en dat is niet zomaar iets. Vergeet dus niet dat het je geld kost om te lenen. Heb je de mogelijkheid en de ruimte om elke maand een deel van het geld af te lossen? Zo ja, dan is het verder geen probleem. Als je toch denkt dat je wellicht moeite gaat hebben met de maandelijkse aflossingen, is het belangrijk dat je even goed nadenkt over of je dit wel of niet wil gaan doen.

Je zit eraan vast

Eigenlijk is dit een beetje hetzelfde als het rente verhaal, maar je komt niet zomaar onder het betalen van de aflossingen uit. Je moet elke maand een aflossing doen, en dit is van tevoren al bepaald. Ben je bijvoorbeeld een week ziek en is je loon lager dan normaal? Of gaat het een maand financieel niet zo goed met jouw winkel of bedrijf? Ook dan moet je nog steeds de aflossingen kunnen blijven doen. Zorg dat je die speling hebt. Afhankelijk van hoe veel je betaalt elke maand, zit je enkele maanden tot zelfs een paar jaar vast aan die betalingen elke maand. Onthoud dat goed.

Waar is het voor?

Geld lenen is niet iets wat je zomaar even doet, dus het afsluiten van een kleine lening alleen omdat je een nieuwe laptop wil kopen, is vaak niet de meest verstandige optie. Geld lenen voor het kopen van een huis is dan wel weer verstandig. Een zakelijke lening is vaak anders, omdat je dit waarschijnlijk investeert in het bedrijf en dan kan je simpelweg niet anders. Dit is dan ook voor een goed doel. Zakelijke lening rente is vaak ook anders dan die van een normale lening. Wil je zakelijk lenen maar ben je benieuwd naar de kosten? Je kan online je zakelijke lening berekenen. Vaak weet je binnen enkele minuten hoe veel je kan lenen en hoe veel dit jou gaat kosten. Ideaal dus!