Hoe meer jij je thuis voelt op je werkplek, hoe effectiever en efficiënter je werkt. Dat zorgt er namelijk voor dat je creatiever, productiever en dus succesvoller bent. Dit geeft een goed gevoel toch? Maar wat is nou het geheim voor zo’n persoonlijke en inspirerende werkplek? Hoe maak je van jouw werkplek je ‘eigen’ plekje? Dat lees je in deze blog! 

Verzamel bloemen en planten 

Je doet jezelf een groot plezier met een of meer planten om je heen. Het fleurt je werkplek niet alleen op, maar het creëert ook nog eens een ontspannen gevoel. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat planten en bloemen het geluksgevoel van de mens laat stijgen! Zorg er daarom voor dat je een aantal mooie groene planten plaatst in de ruimte waar je werkzaam bent. Wil je het niet alleen groen maken? Dan is het ook altijd goed om een mooie bos rozen te plaatsen op je bureau. Je wordt tevens productiever en creatiever als je omringd bent met mooie bloemen! 

Stijlvolle lampen 

Het liefst heb je natuurlijk een kantoor met grote ramen en heel veel daglicht. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Daarom is het belangrijk om mooie stijlvolle lampen te plaatsen die de ruimte goed verlichten. Het hoeft zeker geen gezellig sfeerlicht te zijn, want het is een kantoor, maar er zijn genoeg lampen die veel goed licht geven. 

Maak het persoonlijk 

Het is belangrijk om je werkplek persoonlijk in te richten. Geef al je collega’s daarom ook de ruimte om hun werkplek naar wens in te richten. Als mensen zich niet comfortabel voelen, komen er ook geen ideeën op. Het is hierbij ook belangrijk om genoeg vrijheid te krijgen. Het luisteren naar muziek werkt stimulerend, een prikbord met inspirerende teksten werk stimulerend. Let er wel op dat je deze foto’s en teksten met regelmaat blijft vernieuwen. Na een tijdje vallen ze namelijk niet meer op. 

Loungeruimte/koffiecorner 

Wanneer je voldoende ruimte hebt op kantoor, is het goed om lagere zitgedeeltes te creëren met lage stoelen en tafeltjes. In zo’n loungeruimte kan je ook vergaderingen houden of klanten ontvangen. Het biedt natuurlijk ontspanning en zorgt voor een leuke sfeer wanneer je hier even kunt bijkomen en kletsen met je collega’s. 

Ook kantines en koffieruimtes maken je kantoor een stuk gezelliger. Of je nu een grote kantine hebt of een kleine bar, dat maakt niet uit, zolang deze ruimte maar ontspanning biedt. Zorg daarom in de kantoorinrichting voor goed zittende stoelen, lekkere koffie en mooie lampen!