Er zijn verschillende opties om uit te kiezen wanneer u op zoek bent naar een navulling van de printercartridge. Met zoveel verschillende stijlen van cartridges kan het een uitdaging zijn om de juiste te kiezen. Printercartridges kunnen duur zijn, dus het is cruciaal om degene te kiezen die het beste werkt met uw printer. In het blog van vandaag wil Cartridges Plus ervoor zorgen dat u de juiste inktcartridge kiest, waardoor u een reis terug naar de winkel bespaart. Lees verder voor een gids voor het selecteren van de juiste inktcartridge.

Raadpleeg uw gebruiksaanwijzing

De eerste plaats die je moet kijken als je je afvraagt welk type printercartridge je moet kopen is je gebruiksaanwijzing. In de handleiding staat expliciet vermeld wat voor soort cartridge u nodig heeft, of het nu gaat om een inkjetcartridge of een lasertonercartridge. In de handleiding moet ook een lijst met voorbeelden staan die verband houden met het merk van de printer die u hebt gekocht. Voordat u naar Cartridges Plus gaat om bij te vullen, noteert u het nummer van de cartridge die u in de handleiding hebt gevonden!

Laser Toner of Inkjet?

Er zijn twee veel voorkomende soorten printercartridges: lasertoner en inkjet. Beide produceren kwaliteitsprints; ze zijn echter niet uitwisselbaar. Terwijl inkjetprinters misschien meer bekend zijn bij de gemiddelde thuisprinter, is lasertoner net zo goed als gebruikt. Als bedrijven grote hoeveelheden tegelijk printen, komt het vaker voor dat een lasertonerprinter wordt gebruikt.

Een belangrijk verschil tussen de twee soorten printercartridges is de vorm. Lasertonercartridges zijn slanker en langer dan inkjet. Toner is een poeder, dat je niet door de buitenkant van de behuizing kunt zien. Bij inkjetcartridges zijn ze kleiner en kunt u de natte inkt aan de binnenkant van de bus gemakkelijk zien.

Bepaal uw cartridgestijl

Veel inktcartridges zijn er in twee varianten, standaard en XL. Het is belangrijk om de juiste stijl te kiezen in de winkel, want zelfs als ze hetzelfde nummer hebben, kunnen ze niet worden gebruikt om elkaar te vervangen.

XL-inktcartridges

XL-inktcartridges doen hun naam eer aan en zijn aanzienlijk groter dan een standaardcartridge. Elke cartridge kan meer natte inkt bevatten, waardoor er meer documenten kunnen worden afgedrukt. Normaal gesproken kan een enkele XL-inktcartridge tot 8,5 ml inkt bevatten, waarmee ongeveer 480 pagina’s kunnen worden afgedrukt.

Standaard cartridges

Standaard cartridges zijn wat u over het algemeen zou zoeken met een thuisprinter. Ze zijn ongeveer de helft van het formaat van een XL-cartridge en bevatten ongeveer 3,5 ml inkt. Zelfs met weinig inkt kunnen ze ongeveer 190 pagina’s afdrukken op een enkele vulling.

Kleur of zwart-wit

Het klinkt misschien eenvoudig, maar zorg ervoor dat uw printer de mogelijkheid heeft om kleuren af te drukken voordat u deze kleurencontainers installeert. Als de printer alleen in zwart-wit afdrukt, staat hij bekend als een monochrome printer, terwijl een printer die in kleur kan afdrukken bekend staat als een kleurenprinter. Binnen een kleurenprinter draaien ze meestal op het CMYK-spectrum, dat cyaan, magenta, geel en blanco inkt gebruikt. Als u een kleurenprinter hebt en geen enkele kleur meer heeft, zullen uw afdrukken er erg verkleurd uitzien totdat u een navulcassette koopt.

Nog steeds niet zeker? Neem contact op met Cartridges Plus voor assistentie

Cartridges Plus wil de juiste cartridge voor uw printer. Met de schijnbaar eindeloze mogelijkheden van kleurvariaties, merken en kwaliteiten kunt u het beste de hulp van een professional inroepen. Onze vriendelijke medewerkers van Cartridges Plus zijn beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden, dus neem vandaag nog contact met ons op! Om meer te weten te komen over ons bedrijf en de producten die wij aanbieden, bezoek onze website.