COVID-19 heeft veel ellende met zich mee gebracht maar er zijn ook lichtpuntjes. Doordat ons reguliere uitgaansleven tot een halt is gekomen, zijn we ons bewust geworden van andere dingen. De natuur bijvoorbeeld. In 2020 hebben veel meer mensen ons eigen mooie land (her)ontdekt. De Ardennen trokken in de zomer en in het najaar veel wandelaars en ook steeds meer mensen ontdekten het plezier van wandelen. Nu we België gezien hebben kunnen we kijken naar andere mooie wandelroutes in Europa. Dit zijn de allermooiste

Via Alpina

Via Alpina is een klassieker onder de langeafstandswandelingen in Zwitserland. Deze route voert je door de noordelijke Alpen van Zwitserland in een reeks van 20 dagelijkse etappes. De 14 Alpenpassen en de grote verscheidenheid aan Alpencultuur, -flora en -fauna zijn de brandstof voor de dromen van een wandelaar. De Via Alpina is uitdagend en daarom doen veel wandelaars ook alleen een klein deel van de volledige route. De Bärentrek is een deel van de Via Alpina en dit deel heeft ‘slechts’ 6 etappes. Wandelaars die de volledige Via Alpina wandelen zijn het er unaniem over eens dat de Bärentrek alle hoogtepunten heeft. 

Rothaarsteig

De Rothaarsteig loopt 154 kilometer over de bergkam van het Rothaargebergte en verbindt de oude Hanzestad Brilon in het Sauerland via het Wittgensteiner Bergland en Siegerland met de Oranjestad Dillenburg aan de voet van het Westerwald. Het is gemarkeerd met het rode Rothaarsteig-logo en biedt samen met de informatieve bewegwijzering een hoge mate van oriënteringsveiligheid. De Rothaarsteig is verdeeld in 8 etappen en veel wandelaars combineren het met een verblijf in het mooie Winterberg. Sommige wandelaars kiezen er ook voor om maar twee of drie Rothaarsteig etappen te lopen en er zo een lang weekend vna te maken. 

Julische Alpen

Elke echte Sloveen moet de geliefde berg Mount Triglav beklimmen, en dat geldt ook voor de bergbeklimmers die dit land bezoeken. Er zijn twee manieren om de top van 2864m te bereiken, beide uitdagend, en beide vertrouwend op klettersteigers, of vaste kabels, om de klimmers te helpen door de gracht en over smalle paden. Bekijk de route vanuit het charmante Bled dat onderweg rust bij de Kredarica-hut, de hoogste in Slovenië. Er zijn nog veel meer fantastische wandelingen in Slovenië.