Bitcoin is nu niet meer weg te denken uit de cryptowereld. Echter is het niet altijd zo geweest. Er zit namelijk een lange en turbulente geschiedenis, waarbij de Bitcoin koers ook grote schommelingen met zich meebracht. Voordat je gaat investeren in deze cryptomunten is het daarom van belang dat je weet wat de geschiedenis is en welke koersen hierbij kwamen kijken. Zo weet je zeker dat je altijd een goede keuze maakt en ook voor de toekomst beslissingen kunt maken die gebaseerd zijn op de feiten. Onderstaande informatie gaat jou daarbij helpen.

Het ontstaan van Bitcoin

Veel mensen denken dat de Bitcoin en de daarbij behorende Bitcoin koers in 2008 is ontstaan. Dit was immers het moment dat de whitepaper gepubliceerd is door Satoshi Nakamoto. Echter gaat de geschiedenis al veel langer terug. Hiervoor moet er teruggegaan worden naar de jaren ’90. Een groep cryptografen, die zichzelf Cypherpunks noemden, wilden vanaf dat moment een verandering brengen in het bestaande betalingssysteem. Het moest namelijk gaan om privacy. Er kwamen veel verschillende pogingen tot het ontwikkelen van de Bitcoin aan te pas, maar vrijwel allemaal zonder succes. Het succes kwam pas op een later moment, bij het manifest van 2008.

De populariteit stijgt hard

In eerste instantie was er slechts 50 Bitcoin op de markt te vinden. Dit zorgde ervoor dat mensen geneigd waren om de munt aan te schaffen. Daarbij werd in 2009 ook de eerste transactie gestuurd, om te laten zien dat het echt kon werken. Zodra verschillende webwinkels, waaronder Thuisbezorgd, betalingen met de cryptomunt accepteerden, schoot de Bitcoin koers omhoog. Dit zorgde ervoor dat mensen daadwerkelijk konden profiteren van de munten die in hun bezit waren. De waarde ging van enkele eurocenten naar miljoenen euro’s en heeft ook diepe dalen gekend in de tussentijd.

De hoogtepunten uit de geschiedenis

De Bitcoin koers schommelt iedere dag. In 2017 heeft de cryptomunt echter een hoogtepunt bereikt. Dit kwam mede doordat er steeds meer aandacht kwam in de media. De munt viel hierdoor niet meer alleen op in de cryptowereld zelf, maar ook in de buitenwereld. De koers kwam op dat moment op ruim 16.000 euro uit. De afgelopen jaren heeft de munt deze hoogte niet meer bereikt en is hij zelfs gekelderd naar ongeveer 4000 euro. De mensen die de munt nog altijd in hun bezit hebben, hebben hiermee nog altijd een winst in handen.

Analyses voor jouw eigen beslissingen

De koers van Bitcoin zal iedere dag nog voldoende gaan veranderen. Het hoogtepunt zoals deze al eens voorgekomen is, lijkt er niet in te zitten. Tegelijkertijd is de cryptowereld niet te voorspellen, waardoor het zomaar weer kan veranderen. Het blijft daarom belangrijk om de koers in de gaten te houden en de beslissingen altijd op de huidige situaties te maken in plaats van op basis van de geschiedenis. Wel kun je de geschiedenis gebruiken voor het maken van analyses en het voorspellen van de toekomst. Jouw Bitcoins kunnen dan wellicht geld waard gaan zijn.