Doordat alles tegenwoordig steeds meer online gaat, is het van belang om als bedrijf online reclame te maken. Je kunt er niet meer om heen want overal zie je reclames bij elke website, Youtube video of e-mail. Een goede manier, maar wel een prijzige manier voor adverteerders. Een andere manier om promotie te maken voor je bedrijf is door het geven van relatiegeschenken. Tips hierover lees je hieronder!

1.   Verschillende mogelijkheden

Waar moet je nu aan denken als we praten over relatiegeschenken? Dit kan een pen zijn, maar ook een drinkbeker, handdoek, zonnebril, notitieblok of zelfs een tas. Een tip hierin is om eerst goed alle mogelijkheden door te nemen. Bedrijfspennen zijn bijvoorbeeld een slim idee, omdat pennen altijd gebruikt worden, onder andere op kantoren. Je kunt hier het logo van je bedrijf en/of slogan op laten drukken waardoor je op een goedkope en eenvoudige manier reclame kunt maken voor je bedrijf.

2.   Personaliseren

Als je er toch over nadenkt om je personeel binnenkort te verrassen met een kleinigheidje, kun je net zo goed deze gekozen producten personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles. Door de producten te personaliseren zullen ze het vaker lezen en ook makkelijker onthouden. En nee, dit hoeft niet alleen aan je eigen personeel want je kunt ook hiermee goed je relaties onderhouden. Zeker pennen worden vaak doorgegeven, waardoor er veel mensen zowel bewust als onbewustĀ  je logo onthouden.

3.   Onderhouden van relaties

Als je als bedrijf het succes wilt behouden, is het van belang om goed contact te onderhouden met je relaties. Dit kunnen belangrijke partners zijn, maar ook eventuele partners voor in de toekomst. Relatiegeschenken zijn hiervoor de ideale uitkomst, want met een relatiegeschenk laat je weten dat je aan ze denkt of dat je bijvoorbeeld meedenkt met een probleem.  Het geschenk wat je geeft,  kun je dan vervolgens personaliseren met logo, zodat de naam van je bedrijf toch nog ergens subtiel het land door gaat.

4.   Blijvende herinnering is belangrijk

Doordat een relatiegeschenk een fysiek product is, geef je eigenlijk een blijvende herinnering weg. Je kunt natuurlijk ook altijd een mail sturen met daarin een bedankje of een advertentie op een website, maar dit vaak van tijdelijke duur en daarom een relatiegeschenk de ideale manier om je personeel te bedanken of in het zonnetje te zetten. Wacht dacht je van een bedrukte mok? Deze wordt vaak jarenlang gebruikt! Ook een powerbank is een goed cadeau, omdat deze ook vaak wordt meegenomen op vakantie en dus veelvuldig wordt gebruikt. Zorg voor een blijvende, fysieke herinnering waarbij een bedrukte relatiegeschenk een goed voorbeeld is.