Zelfs als je geen tijd heebt om nieuwe inhoud te maken, kun je met het bouwen van gebroken links profiteren van inhoud die al op jouw site staat.

Zoek naar verbroken externe links op sites binnen jouw niche en neem contact op met een aanbevolen stuk inhoud van uw site waarmee ze deze kunnen vervangen.

Dit doe je op de volgende manier:

Begin met het navigeren naar Backlink Analytics en voer het domein van een concurrent in.Ga naar het rapport Geïndexeerde pagina’s en vink “Broken Pages” aan de linkerkant aan. Dit laat zien op welke kapotte pagina’s op een bepaalde site backlinks naar hen verwijzen.

Zoek vanaf hier vergelijkbare pagina’s op jouw site en neem contact op met specifieke sites binnen jouw vakgebied.

Zoek niet-gelinkte vermeldingen

Veel bedrijven worden van tijd tot tijd in de pers genoemd, met enkele natuurlijke referenties en andere als resultaat van de inspanningen van jouw PR-team.

Het is niet ongebruikelijk dat deze berichtgeving geen link heeft en slechts een merkvermelding is, maar het is vaak gemakkelijk om te zien dat dit met slechts minimale inspanning in een link wordt omgezet. Het harde werk om in de eerste plaats dekking te krijgen, is al gedaan.

Je kunt merkvermeldingen vinden met behulp van de Brand Monitoring-tool om meldingen te ontvangen wanneer iemand jou vermeldt maar niet naar jouw site heeft gelinkt.

Vermeldingen voor merkmonitoring

Je kunt de persoon die jou heeft genoemd dan beleefd e-mailen en hen vragen een link toe te voegen, waarbij jij ervoor zorgt dat u laat zien hoe de link waarde toevoegt aan hun lezers – dit zal hun beslissing gemakkelijker maken.

Je krijgt niet altijd een link toegevoegd, maar voor slechts een minimale inspanning, kan deze tactiek de moeite waard zijn.

Deze tactiek is niets meer dan het toepassen en repliceren van dezelfde linkbuilding strategie als concurrenten die winnen in de wereld van linkbuilding.

Begin door naar de Backlink Gap-tool te navigeren en jouw domein en ten minste één van de domeinen van uw concurrenten in te voeren. Als je kansen vindt om na te streven, klik dan op de blauwe knop “Start Outreach” om je bevindingen toe te voegen aan de Link Building-tool.

Backlink Gap-resultaten

Als je kunt analyseren wat een concurrent goed doet met hun linkbuildingstrategie, dan kun je diezelfde strategie in je voordeel gebruiken. Ook kun je hun strategie verbeteren door gemiste kansen voor het verwerven van backlinks in te vullen.

Als je naar de strategieën van concurrenten kijkt, kun je ook ontdekken hoe inhoud die vergelijkbaar is met die van jou presteert in jouw nichemarkt.

SEO uitbesteden

Het is natuurlijk ook mogelijk dat linkbuilding uitbesteden voor jou de beste optie is. Het werk wordt dan gedaan door professionals die precies weten wat ze doen. Want het zelf doen lijkt misschien gemakkelijk, in de praktijk valt dat echter vaak tegen.