Veel mensen vinden het erg belangrijk om ieder jaar minimaal één keer op vakantie te gaan. Helaas is niet iedereen in de financiële positie om zich dit te kunnen veroorloven, maar de mensen die dit wel kunnen, hebben het ook moeilijker sinds de coronacrisis. Dit geldt zowel voor hun financiële situatie als voor het feit dat het lang niet mogelijk was om op vakantie te gaan. Toch zijn er ook dit jaar weer een hoop mensen naar het buitenland op vakantie gegaan. Het is dus alsnog mogelijk om de meest populaire vakantiebestemmingen van dit jaar aan te wijzen.

Dubai

Dit is een stad die ontzettend populair is bij het rijkere deel van de wereldbevolking. Dat heeft verschillende redenen. Het is bijvoorbeeld zo dat er in Dubai ontzettend veel luxe en dure dingen te vinden zijn. Daarom is dit een zeer aantrekkelijke plek voor mensen die zelf een groot vermogen hebben. Daarnaast is het een lange tijd zo geweest dat er in Dubai geen coronamaatregelen waren waardoor het extra aantrekkelijk was om naar dit luxe oord te verkassen. Het is immers heerlijk om vanuit een land wat te maken heeft met een gedeeltelijke lockdown aan te komen op een plek waar je helemaal nergens rekening mee hoeft te houden. Daarom is het niet gek dat Dubai gedurende de coronacrisis vakantiebestemming nummer één is geweest voor de rijken.

Curacao

Het is voor veel mensen erg bijzonder om eens op vakantie te gaan naar Curacao. Dit kan een vakantie zijn waarvoor je relatief veel betaalt, maar het is geweldig om hier te zijn. Je kunt er van allerlei verschillende zaken genieten. Zo is het bijvoorbeeld erg leuk om over de stranden Curacao te lopen en te genieten van het prachtige uitzicht over de helder blauwe zee. Dit soort zaken maak je niet iedere dag mee en daarom is het van belang dat je echt geniet wanneer je op een vakantiebestemming als deze bent. Wel is het dan natuurlijk van belang dat je overnacht in een goed hotel. Het is daarom verstandig om voordat je je vakantie boekt eens uit te zoeken wat de beste hotels Curacao zijn. Zo weet je zeker dat je ook in het hotel optimaal kunt genieten van de vakantie.

Nederland

Er zijn sinds de coronacrisis steeds meer mensen die in hun eigen land zijn gebleven tijdens de vakantie. Dat komt natuurlijk doordat het niet meer zo comfortabel is om even naar het buitenland te reizen. Je moet er dan bijvoorbeeld voor zorgen dat je gevaccineerd of getest bent. De mensen die niet gevaccineerd zijn, hebben waarschijnlijk eerder de neiging om in Nederland te blijven omdat zij zich dan niet hoeven te laten testen. Daarom is het niet gek dat steeds meer Nederlanders de keuze hebben gemaakt om in eigen land te blijven tijdens een vakantie. Het is namelijk erg makkelijk om in enkele uren naar je bestemming te kunnen rijden zonder dat je te maken krijgt met enige controle waardoor je reis onderbroken wordt.