Heb je net een nieuwe woning gekocht en dien je daarom de elektriciteit aan te sluiten? Dan heb je een aantal spullen nodig voor het aansluiten van elektriciteit. Als je elektriciteit wilt aansluiten, dan zal je moeten kijken naar de kabels die je nodig hebt voor het aansluiten van de elektriciteit. Er zijn veel verschillende kabels die je kan gebruiken voor elektriciteit. Daarom dien je even onderzoek te doen voordat je elektriciteit aan gaat sluiten.

XVB kabel kopen voor het aansluiten van elektriciteit

Als je elektriciteit aan moet sluiten, dan heb je een XVB kabel nodig. Een XVB kabel is een kabel met meerdere draden. Deze elektriciteitskabel is geschikt voor een schakelaar of stopcontact. Dien jij schakelaars te installeren? Dan heb je als eerst een XVB kabel nodig. Doordat je een XVB kabel gebruikt, zal je gebruik kunnen maken van de schakelaar.

Een EXVB aanschaffen

Als je vanuit de isolatie elektriciteit moet aanleggen, dan is het noodzakelijk om geen XVB kabel te gebruiken. Als je dit wel doet, kan de elektriciteit niet gebruikt worden. Dit komt doordat de XVB kabel niet tegen isolatiemateriaal kan. Hiervoor heb je een EXVB kabel nodig. De EXVB kabel bestaat uit VOB. Deze bedrading wordt beschermd door een omhulsel. Hierdoor kun je de elektriciteit direct aanleggen in de isolatie van de woning.

De schakelaars plaatsen op de muren

Als je de bedrading hebt aangelegd, dan kun je beginnen met de schakelaars. De schakelaars kun je gemakkelijk zelf aansluiten op de bedrading. Hierdoor kun je binnen enkele minuten genieten van de schakelaar. De schakelaar dien je goed aan te sluiten op de bedrading. Als je dit niet doet, zal de schakelaar het niet doen. Hierdoor kun je direct weten dat de schakelaar verkeerd is aangesloten. Als de schakelaar is aangesloten, kun je de schakelaar in de muur plaatsen. Dit is een klik waardoor de schakelaar direct goed vast zit aan de muur.