Een belangrijk verschil tussen de iPhone 13- en iPhone 13 Pro-modellen is het ProMotion-display met een adaptieve verversingssnelheid. Met de iPhone 13 Pro-modellen met ProMotion kan het scherm van een snelle 120 Hz naar 10 Hz gaan om de batterij te sparen.

Hoewel het teleurstellend is dat je niet alle iPhone 13-modellen met een 120Hz-scherm zult vinden en alleen in de Pro-modellen komt, waardoor ze opvallen. 

De iPhone 13 mini, de kleinste, heeft een 5,4-inch, 2.340 x 1.080 OLED-scherm. De iPhone 13 wordt geleverd met een 6,1-inch, 2.532 x 1.170 OLED-scherm. Net als iPhone 13 heeft de iPhone 13 Pro hetzelfde schermformaat, alleen aangevuld met Apple’s ProMotion-technologie. Kijk voor het speciale iPhone 13 Pro hoesje voor optimale bescherming. Ook voor de nieuwste Samsung is er een speciaal Samsung Galaxy S22 hoesje beschikbaar.

De iPhone 13 Pro Max wordt geleverd met een 6,7-inch, 2.778 x 1.284 OLED-scherm met ProMotion-technologie die een perfecte smartphone kan zijn voor het streamen van video of gaming.

Camera-upgrades

Elk jaar heeft Apple zijn camerahardware en -software aanzienlijk geüpgraded. Er zijn enkele verschillen tussen de reguliere en Pro-modellen, maar over het algemeen kun je met de iPhone een van de beste foto’s maken met een smartphone-apparaat.

De sensor-shift-stabilisatietechnologie die voorheen beperkt was tot de iPhone 12 Pro-modellen, is nu beschikbaar in alle nieuwe iPhone 13-modellen. De stabilisatietechnologie beweegt camerasensoren om trillingen te verwijderen die foto’s vervormen of blauw maken. Evenzo is de premium nachtmodus beschikbaar op alle lenzen in de nieuwe serie.

De verbeterde 12 MP primaire lens met een diafragma van f/1.6 biedt een betere output voor foto’s bij weinig licht. De Pro-modellen hebben een ultragroothoeklens van 12 MP met een diafragma van f/2.4 voor het maken van professionele foto’s. De nieuwe iPhone 13-serie heeft ook een bijgewerkte ISP en computationele fotografiesoftware.

Primaire lens

Pro-modellen, waaronder iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, hebben dezelfde camera’s met een 12 MP primaire lens aan de achterkant en een diafragma van f/1.5, grote pixels van 1,9 micron die geschikt zijn voor macrofotografie. De telelens van het Pro-model heeft een diafragma van f/2.8 met een kloksnelheid van 12 MP. En de 12 MP ultragroothoeklens heeft een diafragma van f/1.8 om te helpen bij prestaties bij weinig licht.

De Pro-modellen hebben macrofotografie, ProRaw-afbeeldingen, 3x optische zoom en Apple’s ProRes-video-opname. De reguliere iPhone 13-modellen ondersteunen deze functies niet.

iPhone 13 Pro is de beste optie voor smartphone-shutterbugs, die minder kost dan de dure Pro Max-variant. Als je gewoon iemand bent die geen professionele fotografie nodig heeft en sterk afhankelijk is van de Auto-modus, zou de iPhone 13 het voor je moeten doen.

Apple’s nieuwste A15 Bionic-processor

Apple iPhone 13 wordt aangedreven door de nieuwste A15 Bionic-processor met een 6-core CPU met vier efficiëntie- en twee prestatiekernen. De A15 Bionic-chip is gebouwd op een 5-nanometerchip, vier voor zware belastingen om de efficiëntie te verhogen en twee voor veeleisende taken.