Als schrijfster mag het geen geheim zijn dat ik absoluut van schrijven houd, maar mijn proces voor het kiezen van een pen is vrij uitgebreid. Hoe kies ik de perfecte pen? Hier is een kleine selectie van een aantal punten die ik heb bedacht die kunnen helpen.

Gebruik en stijl van de pen

Op school heb ik zowel Mechanische als Toegepaste Wiskunde gevolgd, en veel mensen (inclusief mijn ouders) dachten dat ik gek was vanwege mijn keuze. Een veel voorkomende vraag die mensen me stellen is: “Hoe kies je een pen?” Mijn antwoord is simpel: Ik besteed zoveel tijd als ik kan aan het schrijven op een pen, daarna ga ik naar de vulpen webshop

. De andere factoren zijn ondergeschikt aan een schrijfinstrument dat perfect is om mee te schrijven. Ik schrijf graag met verschillende pennen, maar je zult merken dat sommige pennen meer plezier in het schrijven hebben dan andere.

Kleur, materiaal en het riempje

Ik beschouw de kleur van de pen als de belangrijkste reden om een bepaalde montblanc vulpennen set te kiezen. Het kan ook worden gebruikt om de pen te beschrijven waarmee u in het algemeen schrijft. Er zijn zo veel keuzes, maar vind de perfecte kleur maar eens. Hou je bijvoorbeeld van blauw, dan moet je ook nog eens besluiten of je meer van donkerblauw of lichtblauw houd.

De meeste pennen zijn van hetzelfde materiaal gemaakt, maar dat materiaal kan van pen tot pen verschillen. Sommige pennen hebben een stof als titanium, andere zijn gemaakt van hars. Zorg ervoor dat het materiaal dat u kiest, een materiaal is dat een langdurige schrijfervaring van hoge kwaliteit oplevert.

Veel pennen worden geleverd met een riempje waarmee u de pen aan een riem, tas of rugzak kunt bevestigen. Sommige mensen (waaronder ikzelf) raken gehecht aan dit riempje van een lamy pennen set en gebruiken de pen alleen als hij aan hun riem hangt. Met een riempje kun je hem gebruiken wanneer je wilt, en je kunt hem eraf halen en in je tas stoppen als je hem niet nodig hebt. Hoe dan ook, je bent er klaar voor.

Als het een balpen is, ja. Naar mijn mening heeft alles met een rollerbal een top van 100%. Al het andere is minder dan 30%, wat betekent dat het er op een gegeven moment uit zal vloeien. Als het een balpen is, is hij waterdicht, maar er kan nog steeds iets uitlopen. Als u een pen wilt gebruiken om te schrijven op regenachtige dagen, hebt u een waterbestendige pen nodig.

Er zijn honderden pennen verkrijgbaar, dus het vinden van de perfecte Parker pennen kopen is het moeilijkste gedeelte. Ik raad je aan altijd te onthouden dat de pen jou kiest, maar de kracht van de pen keuze ligt in jouw handen. Pennen hebben een rijke geschiedenis en het is de manier waarop ze worden gebruikt die voor een onvergetelijke ervaring zorgt. Bedenk ook dat het soort papier waarmee je schrijft niets te maken mag hebben met het merk van de pen die je wilt gebruiken.